09_institut

Секуларен Институт на Мисионерките от Царството на Христа

Istituto Secolare delle Missionarie della Regalita di Cristo

Съкратено наименование на Обществотo: ISM

Основател на oбществото: Отец Авгостино Джемели

Брой в света: 3500
В България: 1
Българки: 1

Контакт в България

тел. 0889268783
vaniagenbg@yahoo.it

Curia Generale
Presidente Generale
Via Madonna del Riposo, 75
Roma 00165

ism.cc.site1@virgilio.it
www.ism-regalita.it

Основател на Обществото

Секуларните Институти са едни от най-младите институции в историята на Църквата, плод на Светия Дух, който винаги вдъхновява новите харизми, за да отговори на жаждата за спасяване на човечеството. Секуларният Институт на Мисионерките на Царството на Христа е създаден в Асизи през 1919 по инициатива на Отец Авгостино Джемели, който е основател на Католическият Университет в Милано и на Армида Барели, негова сътрудничка и основателка на движението на младите момичета в Католическа дейност. Институтът е признат от Църквата с Diritto Pontificio през 1953г. Формиран е от около 3500 жени, разпределен е на зони и групи и е присъстващ в 24 държави в света.

 

Харизма на Обществото

Тези, които принадлежат на Институтът, практикуват евангелските съвети във всекидневието като лаици и подновяват всяка година своите обети в знак на вярност.
Живеят своята мисия по най-различни начини – ангажирани с обществена дейност, в политиката, близо до семейството си – /родителите/, в търсене на общото Благо.
Институтът е вдъхновен от Свети Франциск от Асизи, който в своето време реализира живота си напълно съобразен с Евангелието. Изборът на секуларното посветяване в духът на Свети Франциск поставя Мисионерката по своя житейски път, заедно с хората в семплота и в солидарност.